Handlekurv


Handlekurven er tom

0,-

0

Prøv effektiv trening på tredemølle!

Synes du at det er for kaldt eller mørkt for å løpe ute nå? Ønsker du å forbedre løpsøkonomien din? Da bør du satse på løpetrening på tredemølle. 

Ved å løpe på møllen får man automatisk høyere frekvens og kortere kontakttid i bakken for hvert steg, og det er svært gunstig for å løpe mer effektivt. Husk også at vi anbefaler deg å ta korte steg og holde høy frekvens (rundt 180 steg per minutt) for å komme deg mer på forfoten. 

 

Tre effektive øktforslag:

1. Progressiv økt med 15-20 x 45 sek. med 15 sek pause. 
Begynn på en fart som er svært komfortabel, f.eks. 12-13 km/timen (nivåavhengig). Løp i 45 sekunder. Ta 15 sekunders pause. Repeter dette 15 til 20 ganger, og gå for hver gang opp 0,2 km/timen i fart. På de siste 5 stk. skal du bare så vidt klare å gjennomføre. Dette er en supereffektiv økt for å få opp pulsen jevnt i løpet av økten, og samtidig varierer i fart for hver eneste intervall.

2. Variasjonsøkt
2 min. "komfortabelt", deretter rett opp i 1 min hardt, ned til 2 min. "komfortabelt" og så opp igjen til 1 min. hardt. Deretter pause 2 min. Fartsforskjellen bør være ca. 1,5 km/timen mellom komfortabelt og hardt - noe som gjør at selv 2 min komfortabelt går relativt radig. Repeter 5-6 ganger. Tilsvarende med f.eks. 3 min. hardt så 3 min. komfortabelt så 3 min. hardt.

3. Sammenhengende progressiv økt, med innlagt 10 x 1 min 
Begynn å løp moderat, bygg farten progressivt, deretter gradvis oppover mens du løper. Når du har løpt ca. 5 minutter på en fart som er relativt hard (du begynner å kjenne det) – f.eks. 30 min ut i økten - gå over til 10 x 1 min. med 30 sekunders pause, der du går opp i fart 0,3 km for hver 1 min. Dette bryter opp den monotone belastningen fra møllen.

Tilbake